Kosiť či nekosiť?

Kosiť či nekosiť?

Dnes sa stále viac skloňuje slovo biodiverzita, ktorá znamená  druhovú rozmanitosť a teda, koľko a akých druhov zvierat žije na danom území. Spravidla platí, že čím väčšia biodiverzita, tým stabilnejší ekosystém je a tým dokáže lepšie odolávať stresovým podmienkam.

A hoci si predstavujeme, že táto téma sa týka len prírody, v oblasti ochrany biodiverzity sú dôležitými kľúčovými hráčmi aj samosprávy. Nielen množstvom vysadenej zelene, ale napríklad aj režimom kosenia.

O tom koľko, ako často, ale najmä prečo kosiť či nekosiť sa Tatiana Šušková rozprávala s odborníčkami na biodiverzitu z Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia s Katarínou Devanovou a Katkou Klímovou.

Kosiť či nekosiť? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stromy, kríky, záhony kvetov, kvitnúce lúčne porasty sú tradičnými prvkami, vďaka ktorým môže v mestách prežiť drvivá časť zvieracích druhov. Druhovú rozmanitosť aj vo vašej záhrade pomáha ale udržiavať aj používanie prírodných hnojív, nepoužívanie pesticídov, rôzne vodné prvky v podobe mokradí, jazierok či vodných záhrad a preferovanie rastlín prirodzených pre našu zemepisnú šírku.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame