Bratislavský lesopark podlieha novej dohode medzi mestom a Lesmi SR

Bratislavský lesopark podlieha novej dohode medzi mestom a Lesmi SR

Bratislavský lesopark patrí medzi najobľúbenejšie lesy na Slovensku. Jeho návštevnosť je obrovská nielen cez víkendy, ale aj počas pracovných dní... aj preto bolo a je územie na ploche približne 3000 ha pod drobnohľadom nielen návštevníkov, ale aj ochranárov a aktivistov, sa samozrejme, je aj prioritou vedenia mesta.


A v rámci budúcnosti Mestských lesov Bratislava prišlo tento rok k mimoriadne dôležitej dohode medzi mestom a Lesmi SR, ktorá dokazuje, že lesníctvo a rekreačná funkcia lesov nemusia byť v konflikte, ale naopak môžu sa citlivo dopĺňať. Čo táto dohoda znamená pre návštevníkov bratislavského lesoparku zisťovala Tatiana Šušková u riaditeľa Mestských lesov Bratislava Mateja Dobšoviča. 

Bratislavský lesopark podlieha novej dohode medzi mestom a Lesmi SR Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A dobrou správou je aj dohoda, že 322 tisíc eur ročne, ktoré bude mesto Bratislava platiť ako náhradu štátnemu podniku LESY SR, sa investuje do rozvoja rekreačnej infraštruktúry v Bratislave, vrátane opravy turistických a cyklistických trás, altánkov, studničiek, ale aj na budovanie vodozádržných opatrení, vytváranie mokradí či tvorbu ekopedagogických plôch a náučných chodníkov.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame