V Pukanci v týchto dňoch začali dozrievať moruše čierne, ktorú sú od roku 1988 chráneným prírodným výtvorom. Pukanský chotár predstavuje so svojimi stovkami rodiacich stromov väčšinou vysokého veku 200 až 350 rokov najväčšiu lokalitu tohto druhu na území bývalého Československa. Pukanská moruša čierna pochádza z Východu, aj preto ju miestni obyvatelia volajú iránska moruša ale aj stromová jahoda. Má intenzívnu farbu, vôňu, sladkokyslú chuť a výnimočne veľké plody. Vo svojej záhrade na viničnom vrchu ju má aj 74-ročný Peter Schvarc. Vybrala sa sem Jolana Čuláková.
V Pukanci dozrievajú moruše čierne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pukanskú morušu čiernu, ktorá bola dlhé roky na okraji záujmu, dnes chodia do pukanského chotára obdivovať ľudia zo širokého okolia. Jej plody môžete nájsť v moderných drinkoch a limonádach ale najchutnejšia je čerstvo odtrhnutá zo stromu. V týchto dňoch dozrieva a je to určite dobrý tip na výlet do Tekovského regiónu.