Strážca prírody chráni životné prostredie, ktoré patrí nám všetkým

Strážca prírody chráni životné prostredie, ktoré patrí nám všetkým

Chránia chránené krajinné územia a sami nie sú dosť chránení.

Toto nie je slovný rébus, ale skutočnosť, na ktorú poukázal nedávny prípad.

Koncom marca zarezonoval v médiách prípad poškodenia majetku strážcu prírody chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy, ktorý prichytil páchateľov nelegálnom vjazde motorovým vozidlom do chráneného územia a pri nelegálnej ťažbe dreva. Strážcovia prírody, pracovníci Štátnej ochrany prírody a Slovenskej inšpekcie životného prostredia chránia životné prostredie patriace nám všetkým. Sami však čelia vyhrážkam, agresívnemu správaniu, či dokonca útokom.  

Téme sa venuje Tatiana Šušková:

Strážca prírody chráni životné prostredie, ktoré patrí nám všetkým Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Strážcovia prírody chránia životné prostredie, ktoré patrí nám všetkým. Problémom však je, že tých profesionálnych aj dobrovoľných je stále málo.

Zatiaľ môžeme strážcom prírody, lesným strážam, inšpektorom životného prostredia, ochranárom a mnohým ďalším profesiám, usilujúcim sa o zachovanie nášho prírodného bohatstva, pomáhať našim zodpovedným správaním v prírode a u iných netolerovaniu toho, čo sa v nej robiť nemá.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame