Slovenské domácnosti plytvajú potravinami. Myslia si to v Občianskom združení „ Free food“. Podľa ich odhadov by priemerná slovenská domácnosť nevytváraním odpadu pri varení ušetrila až 550eur ročne - ktoré by mohla investovať napr. do kvalitnejších potravín. Beáta Repíkovej viac povedala programová koordinátorka Občianskeho združenia „ free food „ Zuzana Madajová, keď pripravili pre študentov v SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave program Varenie bez odpadu.
Varenie bez odpadu - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V predchádzajúcom vstupe sme boli v Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave, kde sa študenti učia variť bez odpadu. Bezodpadové varenie je vlastne aktuálne aj vďaka novým prístupom v gastrosegmente. A ako sa študentom podarila príprava karfiolu na 11 spôsobov? Mladí kuchári sa obedom pochválili a Beáta Repíková sa opýtala na to či chutí - riaditeľa školy Jozefa Horáka.
Varenie bez odpadu - II. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nová učebná pomôcka - učebnica - pod názvom „Varenie bez odpadu“ - pomôže majstrom praktického vyučovania aj v iných stredných školách, kde sa budú mladí ľudia učiť variť nielen chutne a zdravo, ale aj bez toho, aby plytvali potravinami.