Upratovanie bratislavských brehov

Upratovanie bratislavských brehov

Jarné čistenie dunajských brehov v Bratislave má dlhoročnú tradíciu. Pre mnohých dobrovoľníkov je zbieranie odpadkov a upratovanie okolia nášho veľtoku, doslova akousi prestížnou záležitosťou, súčasťou kultúry a vzťahu k ochrane nášho životného prostredia. Ako Janke Bleyovej povedal hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes - takým významným priestorom, o ktorý sa treba pravidelne starať je aj  Karloveská zátoka.

Upratovanie bratislavských brehov - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Upratovanie a čistenie brehov Dunaja a jeho zátok - pripadlo v tomto roku symbolicky na Deň Zeme. Zoju Droppovú, ktorá v dobrom slova zmysle „dirigovala dobrovoľníkov“ pri zbieraní odpadu v Karloveskej zátoke, vnímajú milovníci vodných športov -  ako neúnavnú ochrankyňu prírody. Počas sobotňajšieho „upratovacieho predpoludnia“ sa však pri mikrofóne Janky Bleyovej, v spomienkach vrátila do detstva.

Upratovanie bratislavských brehov - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vzťah ľudí k ochrane životného prostredia sa z roka na rok stáva citlivejší. Možno to nie je iba vďaka osvete, ale aj na základe vlastného poznania, keď napríklad vnímame aj prudké a nevyspytateľné zmeny počasia.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame