Deň otvorených dverí v ekoncentre Čuňovo

Deň otvorených dverí v ekoncentre Čuňovo

Ešte prednedávnom bol ruinou, dnes a môže pochváliť titulom enviromentálne-vzdelávacie  centrum nadnárodného významu.

Čunovský kaštieľ zo 16. storočia zrekonštruovaný v réžii Bratislavského samosprávneho kraja otvoril v sobotu svoje brány pre verejnosť na Dni otvorených dverí. A ako zistila Tatiana Šušková aktivít, ktorým sa mohli venovať bolo naozaj veľa.

Deň otvorených dverí v ekoncentre Čuňovo I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nové ekocentrum v Čunove otvorilo nielen brány malým aj veľkým návštevníkom, ale symbolicky aj bránu do prírody na celom území.

Čunovské environmentálno-vzdelávacie centrum sa totiž nachádza na jedinečnom mieste pri hraniciach s Rakúskom a Maďarskom a zároveň na hranici Chránenej krajinnej oblasti Dunajské Luhy a jeho ambíciou je byť inštitúciou s medzinárodným presahom, aká dosiaľ v kraji nejestvovala.

O tom ako to v ňom môže vyzerať v bežnej prevádzke sa Tatiana Šušková presvedčila na sobotňajšom Dni otvorených dverí.

Deň otvorených dverí v ekoncentre Čuňovo II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ekocentrum Čunovo vzniklo ako výsledok spolupráce slovenských, rakúskych a maďarských partnerov v rámci realizácie cezhraničných projektov Ecoregion SK-AT a Ecoregion SK-HU, podporených z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Bez podpory externých zdrojov by sa projekt nemohol uskutočniť. Celkové náklady na jeho vybudovanie predstavujú približne 5 miliónov EUR.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame