Mestská zeleň a starostlivosť o ňu v turisticky atraktívnych a kúpeľných mestách

Mestská zeleň a starostlivosť o ňu v turisticky atraktívnych a kúpeľných mestách

Tvorba mestskej zelene, ale najmä starostlivosť o ňu v aktuálnych podmienkach klimatickej zmeny je diskutovaným problémom v mnohých mestách a obciach. O tom, ako zelené plochy vo verejnom priestore zakladať a udržiavať ich tak, aby obyvateľom poskytovali tie benefity, ktoré od nich očakávajú, sa s odborníkmi rozprávala Vlasta Cigánková.

Mestská zeleň a starostlivosť o ňu v turisticky atraktívnych a kúpeľných mestách I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Piešťany sú jedným z najnavštevovanejších, ale aj najzelenších miest na Slovensku. Neodmysliteľne k nim patrí historický kúpeľný a mestský park, ale aj iné plochy zelene. Aké sú benefity, ale aj úskalia starostlivosti o tieto plochy sa Vlasta Cigánková rozprávala s riaditeľkou Služieb mesta Piešťany Hanou Dupkaničovou a primátorom Petrom Jančovičom.

Mestská zeleň a starostlivosť o ňu v turisticky atraktívnych a kúpeľných mestách II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dôležitý je aj tlak obyvateľov na svojich zástupcov v mestských parlamentoch, aby z rozpočtu vyčlenili dostatok financií na zeleň v mestách.

Autorka: Vlasta Cigánková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame