Žiaria farbami, potešia vôňou a navyše, môžu aj dobre chutiť. Aj kvety, vrátane niektorých okrasných, môžu skončiť na našom tanieri. Jedlými kvetmi sa zaoberajú aj na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite, kde z nich robia aj rôzne produkty. Viac už Jana Obrancová.
Jedlé rastliny I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Potešia oko, nos a aj naše chuťové poháriky. Kvety najmä na jar rozžiarujú naše záhrady aj prírodu, aj preto je to najvhodnejší čas na ich zber aj pre kulinárske účely. Jedlé kvety patria v gastronómii k celosvetovým trendom, obohatiť môžu aj náš jedálniček. Viac už Jana Obrancová.
Jedlé rastliny II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite odborníci jedlé kvety pridávajú do štiav, čajov, sirupov, ale tiež do sušienok a oplátok a vyrábajú z nich dokonca aj pestrofarebný a voňavý cukor. Skúsiť to môžete aj doma.