Odborník na ochranu rastlín Juraj Matlák oslávi niekoľko jubileí

Odborník na ochranu rastlín Juraj Matlák oslávi niekoľko jubileí

Je utorok a tak sa nepomýľte, keď teraz budete počuť hlas nášho odborníka na ochranu rastlín Juraja Matláka. Ohlasuje sa v našich Záhradkároch každý druhý štvrtok. Dnes sa s ním však budeme rozprávať o jubileách.

Vzletne by sme mohli povedať, že tento rok je jeho superjubilejný. Juraj Matlák si pripomína hneď tri výročia. Polstoročie od začiatku profesionálnej kariéry, životné jubileum 75 rokov a tridsať rokov od začiatku vydávania jeho prehľadov Celoročná ochrana rastlín.

Martin Jurčo sa Juraja Matláka pýtal na jeho životnú a pracovnú cestu a najprv sa pristavili pri jeho rodnej dedinke.

Odborník na ochranu rastlín Juraj Matlák oslávi niekoľko jubileí I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S odborníkom na ochranu rastlín a záhradných plodín Jurajom Matlákom sa rozprávame o jeho jubileách. Pred polstoročím sa začal zaoberať ochranou rastlín, pracoval v Ústrednom kontrolnom a skúšobnom ústave poľnohospodárskom, spolupracoval aj s dodávateľmi chemických látok na ošetrovanie rastlín a postupne aj intenzívne publikoval. Výhodou bolo, že zároveň aj fotografoval a tak mohol svoje poznatky hneď posunúť širokej verejnosti. S Jurajom Matlákom sa rozprával Martin Jurčo.

Odborník na ochranu rastlín Juraj Matlák oslávi niekoľko jubileí II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jurajovi Matlákovi želáme k jeho jubileám všetko najlepšie a rovnako okrem zdravia aj veľa rokov v našej Záhradkárskej poradni.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame