Rebarborová bublanina s tvarohom

Rebarborová bublanina s tvarohom

Aj dnes sa necháme inšpirovať Tinkinými receptami, ktoré sú rýchle, zdravé a chutné. Budeme piecť sladkú dobrotu s foodbloggerkou Tinkou Karmažín, ktorá má na internete veľa zaujímavých receptov. Celý týždeň s ňou pripravujeme rebarborové koláče. Tentoraz Mária Babinská pre vás vybrala rebarborovú bublaninu s tvarohom.

Rebarborová bublanina s tvarohom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 1 hrnček špaldovej hladkej múky, 1 hrnček pšeničnej polohrubej múky, 1 hrnček trstinového cukru, 1/2 hrnček olivového oleja, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva (ideálne bezfosfátový), 5 bielkov, 1 hrudkovitý jemný tvaroh, 6 ks rebarbory

Postup:

Všetky ingrediencie aj prášok do pečiva si dáme do misky a poriadne ručne metličkou zamiešame. Bielka so štipkou soli si vyšľaháme na sneh. Opatrne zamiešame do zmesi, pokým sa nám spojí na vláčne cesto. Rozmrvíme tvaroh a zamiešame. Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto. Konce rebarbory si odrežeme a celú si ju ošúpeme od vlasov. Potom ju nakrájame nadrobno a posypeme celý koláč. Dáme piecť na 170 stupňov cca 20-25 minút. Vrch môžeme posypať pomletým trstinovým cukrom.

Zajtra sa môžete tešiť na mandľovo-citrónovú galetku s rebarborou.

Autorka: Mária Babinská Ilust. foto: ulleo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame