Keby ste denne varili v materských školách pre deti v predškolskom veku, tak by ste celkom iste ušetrili oproti bežnej domácnosti na soli, korení, paprike, oleji aj masle. V takomto prostredí sa varí podľa prísnych noriem a tuky a ochucovadlá sa používajú len minimálne. Medzi šikovné kuchárky, ktorá pripravuje výdatné pokrmy našim najmenším, patrí aj Ľubomíra Preťová z Kolačna. Navštívila ju Hana Michalčíková.
Kuracie prsia s cestovinami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak by ste si chceli doma pripraviť obľúbený recept detí z Materskej školy v Kolačne, tu je recept podľa kuchárky Ľubomíry Preťovej pre dve osoby. Potrebujeme 180g kuracích pŕs, 200 g cestovín penne, cibuľu, soľ, grilovacie korenie, múku. Na omáčku: 10 % sladkú smotanu, tavený syr, trochu múky.
Postup: Cestoviny uvaríme, na cibuľke opečieme na drobné kocky pokrájané kuracie prsia, ochutíme soľou, grilovacím korením a podusíme do mäkka. Keď sú udusené, pridáme trochu mlieka, vodu, smotanu a tavený syr. Povaríme, zahustíme múkou a necháme asi pol hodinu variť. Uvarené zmiešame s cestovinami.
Zajtra si pripravíme špenátovú polievku.