Aké máte spomienky na obedy v školskej jedálni? Tvrdé mäso, mazľavá ryža, nie vábne voňajúce tácky? Verte, že variť sa dá aj ináč a kultúra stravovania môže byť tiež na úrovni, aj keď varíte pre malých stravníkov. Tento týždeň bude varešku držať v ruke prezident Aregala Slovakia - kuchári bez hraníc Miloš Lachkovič zo Základnej školy v Stupave. Recepty zapisovala Viera Horáková.
Tvarohový nákyp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tvarohového nákypu s marhuľovou omáčkou potrebujeme:
250 gramov tvarohu, 30 gramov masla, 3 vajíčka, 100 gramov práškového cukru, štipku soli, 200 gramov krupice, deci mlieka, 1 vanilkový cukor, olej na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu.
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame, pridáme krupicu, tvaroh a mlieko, vanilkový cukor, vyšľahaný sneh z bielkov a ľahko premiešame. Masu vylejeme na plech a asi 45 minút pečieme.
Na marhuľovú omáčku potrebujeme marhuľový kompót, lyžicu krištáľového cukru, 3 polievkové lyžice Zlatého klasu a 2 deci mlieka
Zajtra budeme pripravovať kuracie prsia na kurkume s ananásom