Plnené hubové rožky

Plnené hubové rožky

Z húb si môžeme pripraviť množstvo chutných jedál, na obed i na večeru. S Annou Bronišovou z obce  Žabokreky nad Nitrou,  ktorú navštívila Viera Horáková, vám teraz ponúkneme recept, ktorý si môžete pripraviť ideálne na olovrant.

Plnené hubové rožky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu plnených hubových rožkov potrebujeme

6 rožkov, 5 decilitrov smotany 3 žĺtky

Plnku si pripravíme z 1/2 kilogramu húb, 100 gramov masla, soli, korenia, petržlenovej vňate
Postup: Rožky prerežeme po dĺžke a vnútro lyžicou vydlabeme. Vybranú časť potrháme na malé kúsky a odložíme.  Z húb odparíme vodu, pridáme potrhané rožky, smotanu a  žĺtky. Vymiešanú zmes rozotrieme na rožky a zapekáme 10-15 minút. Dobrú chuť.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame