Z húb si môžeme pripraviť množstvo chutných jedál, na obed i na večeru. S Annou Bronišovou z obce Žabokreky nad Nitrou, ktorú navštívila Viera Horáková, vám teraz ponúkneme recept, ktorý si môžete pripraviť ideálne na olovrant.
Plnené hubové rožky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu plnených hubových rožkov potrebujeme
6 rožkov, 5 decilitrov smotany 3 žĺtky
Plnku si pripravíme z 1/2 kilogramu húb, 100 gramov masla, soli, korenia, petržlenovej vňate
Postup: Rožky prerežeme po dĺžke a vnútro lyžicou vydlabeme. Vybranú časť potrháme na malé kúsky a odložíme. Z húb odparíme vodu, pridáme potrhané rožky, smotanu a žĺtky. Vymiešanú zmes rozotrieme na rožky a zapekáme 10-15 minút. Dobrú chuť.