Najlepšia paštéta

Najlepšia paštéta

Tento týždeň nám bude variť a piecť Martina Gondeková z Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Lužiankach. S jahňacím mäsom sa stretáva vo svojej práci aj v kuchyni. Myslí si, že by sme baraniny mohli jesť aj viac. Recepty nahral Michal Herceg.

Najlepšia paštéta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme recept na „najlepšiu paštétu.“ Potrebujeme: 200 g bravčovej pečene, 200 g na jemno pomletého uvareného jahňacieho mäsa z chrbta alebo boku, 200 g bravčového boku, soľ, mleté čierne korenie, mletý zázvor, muškátový orech, mletú škoricu, 1 lyžičku horčice a vývar z vareného mäsa. Mäso melieme naozaj na jemno, aby sme získali konzistenciu paštéty. Paštéta nám pri varení zhustne. Vývar dolievame podľa hustoty. Paštétu plníme do malých fľaštičiek a dve hodiny sterilizujeme vo vriacej vode. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme jahňací špíz.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame