Brnenský rezeň

Brnenský rezeň

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne bratislavského bufetu na Velehradskej ulici.  V pondelok sme obedovali  kuracie prsia so špenátom, včera sme mali kelový prívarok s fašírkou a dnes si tiež pochutnáme  na šťavnatom mäsku. S kuchárkou Marie Blahovou, rodáčkou z Moravy, sa rozprával Miroslav Würfl. 

Brnenský rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 4 porcie potrebujeme: 

0,5 kg bravčového stehna alebo karé  
115 g šunky
50 g hrášku 
2 vajíčka 
olej
soľ
strúhanku
vajíčko na obaľovanie
a hladkú múku
 
POSTUP:

Mäso si nakrájame na plátky ako na rezne, a naklepeme ich.  Na panvici si na horúcom oleji urobíme praženicu s hráškom, necháme ju vychladnúť a s touto zmesou naplníme rezne, ktoré preložíme na polovicu,  zopneme špáradlom a obalíme do klasického trojobalu.  Mäso vyprážame vo fritéze alebo priamo na panvici. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou kapustou.

Zajtra si pripravíme tresku s hráškovou omáčkou...  



Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame