Palárikovo, obec na juhu Slovenska, v okrese Nové Zámky, sa až do roku 1948 volalo Slovenský Meder. Takže aj jedlám, ktoré sa tu varievali sa hovorilo „mederčské“ .Boli jednoduché, ale mali svojrázne názvy. Podľa nich ich obyvatelia rozoznávajú dodnes. Viaceré z nich sa naučíme pripravovať v tomto týždni v našom Kulináriu. Hane Michalčíkovej o nich porozprávala Alžbeta Jankulárová.
Kapustné slíže s konopným olejom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si jednoduchý , starý recept z Palárikova na Kapustné slíže s konopným olejom. Potrebujeme: ražnú múku, vodu, mlieko, kapustu, cibuľu, soľ a konopný olej. Z ražnej múky, trochu vody, trochu mlieka /bez vajíčka/ si pripravíme cesto. Vymiesime a na doske vyvaľkáme na tenko. Nakrájame na rezance. Na konopnom oleji si upražíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu,