Spisovateľka a etnografka Terézia Vansová vydala prvú kuchársku knihu v slovenskom jazyku v roku 1914. Obsahuje viac ako 900 receptov a autorka kládla dôraz najmä na to, aby pokrmy boli výživné, chutné a nie drahé. Ten dnešný môže byť tipom pre tých, ktorí majú radi ryby. Práve z tejto knižky ho spoločne pre vás vybrali šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová a Miroslav Würfl.
Kapor smažený Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
rozporcovaného kapra
hladkú múku
vajíčka
biele víno
strúhanku
soľ
Postup :
Očistené ryby nakrájame na kúsky, a necháme ich hodinu odležať v soli. Potom ich dosucha vyutierame. Na tanieri si prichystáme omáčku, ktorá pozostáva z jedného žĺtka, zo štyroch lyžíc bieleho vína a podľa potreby tam pridáme trochu múky aj soli. Rybu obalíme v tejto omáčke a až potom kapra obalíme v strúhanke a vysmážame.