Ako neprodukovať zbytočný odpad?

Ako neprodukovať zbytočný odpad?

Tento týždeň vám poradíme, ako nevyhadzovať potraviny, aby sme neprodukovali zbytočný odpad. Najprv zistíme, ktorými potravinami na Slovensku najviac plytváme. Richard Šümeghy oslovil Martina Polovku, riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra. 

Ako neprodukovať zbytočný odpad? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, ako neplytvať potravinami. A vyhodené pritom nemusí byť len odpadom, ale môže byť aj zdrojom cenných surovín.  Richard Šümeghy oslovil Martina Polovku, riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Ako neprodukovať zbytočný odpad? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, ako neplytvať potravinami pred sviatkami. Richard Šümeghy oslovil Martina Polovku, riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra a opýtal sa ho, kde najčastejšie nakupujeme potraviny?

Ako neprodukovať zbytočný odpad? - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, ako neplytvať potravinami pred sviatkami. Richard Šümeghy oslovil Martina Polovku, riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra a opýtal sa, či aj veľké balenia nespôsobujú to, že nakupujeme nadbytočné množstvo a častejšie vyhadzujeme potraviny?

Ako neprodukovať zbytočný odpad? - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, ako neplytvať potravinami pred sviatkami. Mali by sme si nákupy dobre naplánovať, aby sme počas voľných dní zbytočne nevyhadzovali to, za čo sme draho zaplatili. Richard Šümeghy oslovil Martina Polovku, riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Ako neprodukovať zbytočný odpad? - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A teda treba si dobre rozmyslieť, koľko nakúpime na tieto sviatky, aby potraviny neskončili v odpadkovom koši.

Budúci týždeň budeme radiť tým, ktorí sa vyberú do wellness centra.

Autor: Richard Šümeghy; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame