Miroslav Lenko istý čas pôsobil aj v anglických, či talianskych reštauráciách. Niektoré slovenské jedlá naučil tamojších domácich a niektoré zase naopak - odpozoroval. Isté je, že to, čo sa naučil, dnes chutí všetkým, pre ktorých pokrmy pripravuje. A aj dnes je s ním v kuchyni moja kolegyňa Janka Bleyová.
Talianske tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na klasické talianske tiramisu potrebujeme:
6 žĺtkov z bezpečného zdroja, alebo pasterizované
200 g - krupicového cukru
500 g - mascarpone
300 g – cukrárskych piškót
uvarená nesladená silná káva (espresso alebo prekvapkávaná) na namáčanie piškót
1 dl – mandľového likéru a kakao holandského typu na poprášenie
Postup:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny a potom ich zľahka spojte s mascarpone. Vychladnutú kávu spolu s mandľovým likérom vlejte do hlbokého taniera.
Piškóty dôkladne namáčajte v káve a potom ich skladajte vedľa seba do zvolenej nádoby, dobre sa hodí napríklad plochá zapekacia forma, či už guľatá, alebo hranatá alebo poháre pre jednotlivé porcie. Vrstvu piškót zalejte krémom a postup zopakujte. Zakončite krémom a dezert hojne poprášte kakaom. Nechajte ho odpočívať v chlade, najlepšie do druhého dňa.