Talianske tiramisu

Talianske tiramisu

Miroslav Lenko istý čas pôsobil aj v anglických, či talianskych reštauráciách.  Niektoré  slovenské jedlá naučil  tamojších domácich a niektoré zase naopak - odpozoroval.  Isté je, že to, čo sa naučil,  dnes chutí všetkým, pre ktorých pokrmy pripravuje. A aj dnes je s ním v kuchyni moja kolegyňa Janka Bleyová. 

Talianske tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na  klasické talianske tiramisu potrebujeme:

6  žĺtkov z bezpečného zdroja,  alebo pasterizované
200 g -  krupicového cukru 
500 g - mascarpone
300 g – cukrárskych  piškót
uvarená nesladená silná káva (espresso alebo prekvapkávaná) na namáčanie piškót
1 dl – mandľového likéru a  kakao holandského typu na poprášenie

Postup:

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny a potom ich zľahka spojte s mascarpone. Vychladnutú kávu spolu s mandľovým likérom vlejte do hlbokého taniera.
Piškóty dôkladne namáčajte v káve a potom ich skladajte vedľa seba do zvolenej nádoby, dobre sa hodí napríklad plochá zapekacia forma, či už guľatá, alebo hranatá alebo poháre pre jednotlivé porcie. Vrstvu piškót zalejte krémom a postup zopakujte. Zakončite krémom a dezert hojne poprášte kakaom. Nechajte ho odpočívať v chlade, najlepšie do druhého dňa.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame