Krkovička na čiernom pive

Krkovička na čiernom pive

S pribúdajúcimi jesennými dňami sa menia aj naše chute. Ľahké letné jedlá vystriedajú sýtejšie a do jedálnička pribudne aj viac mäsa. V tomto duchu sa bude niesť aj náš dnešný recept, ktorý už obohatí typická jesenná  pochúťka -kyslá kapusta. Cecília Porubská zo Senca vám garantuje, že sa po ňom len tak zapráši, hoci ako priznala Hane Michalčíkovej, spomína si, že kedysi boli mäsové špeciality na stoloch len výnimočne.  

Krkovička na čiernom pive Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Verím, že vás dnešný recept zaujal, ak by ste si ho chceli v týchto dňoch pripraviť zopakujem, čo budete potrebovať, aj ako na to. Takže potrebujeme: 1/2 kg bravčového mäsa-najlepšie krkovičky, cibuľu, olej, pol kg kyslej kapusty, soľ, čierne korenie a  dva decilitre čierneho piva. Postup: Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme. Cibuľu na drobno pokrájame, udusíme na oleji, pridáme kyslú kapustu a premiešame. Vložíme do pekáča, na kapustu poukladáme rezne z krkovičky, opäť zakryjeme kapustou a polejeme dvomi decilitrami čierneho piva. Dáme piecť a keď je mäso mäkké, môžeme ešte poliať smotanou a posypať strúhaným syrom. Necháme to ešte chvíľu zapiecť.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame