Tento týždeň sme si zobrali do našej rozhlasovej kuchyne „hrnčekovú kuchárku “. Titul Kuchárskej knihy, ktorú zostavovala Katarína Trgová nás inšpiroval k tomu, aby sme pripravili zdravé maškrty. Aj taký jedinečný avokádový zákusok môžete deťom pribaliť zo sebou do školy, stačí ak ho zabalíme do malej umelohmotnej škatuľky. My ho dnes pripravíme s Beátou Repíkovou a Katarínou Trgovou.
Avokádový zákusok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Avokádový zákusok
1 a 3/4 hrnčeka celozrnnej múky
3 PL trstinového cukru
necelá polovica masla
1 vajce
Krém
2 avokáda
3 banány
4 PL kakaa
3 PL kokosového oleja
2-3 PL medu
Zmiešame múku s cukrom a potom rýchlo zapracujeme celé vajce a studené maslo (masla dáme toľko, aby vzniklo vláčne krehké cesto). Do guľatej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie cesto prstami natlačíme tak, aby bolo rovnomerne pokryté celé dno i okraje. Popicháme vidličkou a pečieme na 180 °C cca 15 minút. Avokádo a banány rozmixujeme, primiešame kakao, med a kokosový olej. Zmes rozotrieme na vychladnutý korpus, uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke (najlepšie prikryté, aby náplň neobschla). Povrch zákuska ozdobíme kokosom.