Bezlaktózové tiramisu

Bezlaktózové tiramisu

Po mnohých vianočných dobrotách nám príde vhod dezert, ktorý je síce sladký, ale nízkokalorický. Sladiť budeme stéviou. Je 300-krát sladšia než cukor, avšak bez kalórií. Aj cukrári v SOŠ na Farského ulici v Bratislave po nej siahajú pri tvorbe svojich diabetických receptúr. V ich diabetických brožúrkach nájdeme aj bezlaktózové tiramisu, ktoré teraz pripraví Beáta Repíková s absolventom v odbore cukrár Adamom Kožákom, ktorý nám povie najskôr, čo si spolu nakúpime.

Bezlaktózové tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme :
piškóty bezlepkové
bezlepková múka, 200 g
prášková stévia, 40 g
vajcia 6 ks
na krém
dlhé piškóty, 200 g
vajcia 3 ks
mascarpone bezlepkové 250 g
Stévia prášková 50 g
likér 0,5 dl
Espresso 250 ml
kakao 40 g
Postup: ako upiecť bezlepkové piškóty
1. rozdelíme bielky a žĺtky
2. bielky vyšľaháme na tuhý sneh
3. źĺtky vymiešame so stéviou a primiešame do bielkov,
4. pridáme preosiatu bezlepkovú múku a vymiešame hmotu, ktorú potom striekame cez vrecúško alebo sáčik do tvaru piškót,

krém:
1. oddelíme vajcia na bielky a žĺtky
2. rozšľaháme bielky a 25 g cukru do tuhého snehu,
3. v samotnej miske rozšľaháme žĺtky s 25 g cukru až do peny a pridáme mascarpone krém, ktorý zamiešame ručne !!!
4. na záver pridáme tuhý sneh z bielkov

dokončenie:
1. zmiešame v miske silné espresso, pridáme 1 polievkovú lyžicu cukru , pridáme likér ,
2. ponorte každú piškótu v kávovej zmesi likéru a dajte do misky - vytvoriť jednu vrstvu
3. pridajte polovicu krémovej zmesi a poukladáme ďalší rad piškót namočených v káve a v likéri.
4. ozdobíme kakaom,
5. necháme vychladnúť v chladničke 4 hodiny .

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame