Ako sa starať o kožu v lete

Ako sa starať o kožu v lete

Tam, kde nechodí slnko chodí lekár - dnes to vie už aj malé dieťa. V posledných rokoch však počúvame aj o hrozbe melanómu, teda rakoviny kože. Kedy sú teda slnečné lúče prospešné zdraviu, a kedy sa stávajú jeho nepriateľom? Aj o tom sú pondelkové dobré rady, ktoré s kožným lekárom MUDr. Tomášom Dianiškom pripravila Janka Bleyová.

Ako sa starať o kožu v lete 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nedostatok vitamínu D môže byť príčinou viacerých zdravotných problémov vrátane osteoporózy, bolestí kĺbov, ale aj úbytku energie a nadmernej únavy. Pobyt na slnku má teda pre naše zdravie rozhodne význam. Nie je však opaľovanie, ako opaľovanie - aj o tom sa v dobrých radách dnes zhovára Janka Bleyová s kožným lekárom MUDr. Tomášom Dianiškom.

Ako sa starať o kožu v lete 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V súvislosti s intenzívnym slnečným žiarením a jeho vplyve na našu pokožku, sa najčastejšie hovorí o riziku vzniku rakoviny. Zvlášť citlivé na „spáleniny" sú vraj znamienka. Ako to je naozaj? V rozhovore s Jankou Bleyovou vysvetľuje kožný lekár MUDr. Tomáš Dianiška:

Ako sa starať o kožu v lete 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kožu si v lete treba chrániť aj keď sa slniečko skryje za mraky. Raz za rok sa oplatí zájsť ku kožnému lekárovi, aby vám skontroloval všetky znamienka. Aj to sme sa v dobrých radách dozvedeli od kožného lekára MUDr. Tomáša Dianišku. Dnes však Janka Bleyová načrela do iného letno - dovolenkového problému.

Ako sa starať o kožu v lete 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dobrých radách sme s kožným lekárom MUDr. Tomášom Dianiškom už hovorili aj o tom, čo by rozhodne nemalo chýbať v domácej lekárničke, ak sa vyberieme na výlet k vode, alebo do hôr. Nie raz sa však dovolenkárom pritrafí aj nechcené - prudké slnečné lúče spália pokožku. Pomôže aj recept našich predkov? Pýta sa Janka Bleyová.

Ako sa starať o kožu v lete 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň vám s Jankou Bleyovou radil kožný lekár Tomáš Dianiška. Nezabúdajte na slogan, že koža si pamätá. To znamená, že všetky naše prehrešky v starostlivosti o ňu „sa sčítavajú". Skrátka, chráňte si kožu aj na dovolenke.

Budúci týždeň budeme cvičiť, ale nebojte sa. Budeme šetrní a poradíme, ako sa nezničiť.

 

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame