Neviem ako vy, ale ja patrím k tým, ktorí v týchto „posviatočných dňoch“ preferujú niečo, čo nie je iba chutné, ale je aj ľahko stráviteľné a navyše – má aj pridanú hodnotu – prospieva zdraviu... Ale to je už parketa pre Janku Bleyovú a jej hostku – dnes v úlohe šéfkuchárky...
Lososové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Malá rekapitulácia: na prípravu lososových fašírok potrebujete:
1 lososový plátok bez kože, dva menšie zemiaky, jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, dve polievkové lyžice oleja, 20g postrúhaného syra a posekanú petržlenovú vňať
Postup:
Lososa upečte alebo uvarte v pare domäkka. Zemiaky uvarte, ošúpte a popučte. Cibuľu opražte na oleji. Všetko spolu aj s postrúhaným syrom zmiešajte a vytvarujte 8-10 malých fašírok. Fašírky nechajte v chladničke zachladiť na jednu hodinu . Potom ich opražte na zvyšnom oleji alebo poukladajte na plech a upečte a podávajte s upečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
...a ešte informácie o výživových hodnotách jedla. To, aby vám viac chutilo...
Losos je veľmi bohatý na omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú nezastupiteľné pre náš organizmus. Keďže telo si ich nevie vytvoriť, musíme ich prijať v strave. A práve losos je tou najvhodnejšou potravinou. Omega 3 mastné kyseliny podporujú náš imunitný systém, potrebné sú pre správne fungovanie mozgu a pre zdravé srdce. Obsahom bielkovín je vhodný pre naše svaly, kosti ale aj pre lepšie hojenie rán. A čo je super, losos je pre náš organizmus ľahko stráviteľný a pomáha aj pri chudnutí, pretože losos pomáha regulovať hladinu hormónov, ktoré riadia pocit hladu a sýtosti.