Domáca hus

Domáca hus

Slovensko sa môže popýšiť jedinečným gurmánskym pokladom, ktorý vo svete nemá obdobu.  Je ním vyše 100 ročná, dodnes zachovaná tradícia pečenia husí, ktorou je charakteristický Slovenský Grob.  Dobre upečenú hus si môžete pripraviť aj doma, len treba vedieť, ako na to. Niekoľko receptov vám tento týždeň bude ponúkať Viera Horáková, spolu s majsterkou  sveta v pečení husí, Annou Jajcajovou.

212102081134;horakova;kuli;pondelok (online-audio-converter.com) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak si to zopakujme. Kvalitnú hus deň dopredu nasolíme, pred pečením potrieme mliekom, podlejeme vodou a vložíme do hlineného pekáča. Pečieme ju odokrytú, aby sa piekla a nie varila, alebo dusila. Počas pečenia ju otáčame a napichujeme, aby bola šťavnatá.

Zajtra budeme pripravovať domáce lokše

Autorka: Viera Horáková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame