Kuracia pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou

Kuracia pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou

Tento týždeň vám ponúkame recepty spisovateľky Petry Nagyovej – Džerengovej.  Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

Kuracia pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Petra Nagyová – Džerengová, ktorá dnes pripravovala kuraciu pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou.  V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

SUROVINY:

  • pol kila kuracej pečene 
  • šesť strúčikov cesnaku
  • oregano
  • mleté čierne korenie
  • sójovú omáčku
  • med
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • tri veľké červené cibule
  • biele hrozno


POSTUP:

Nakrájanú a očistenú pečienku okoreníme a na masle sprudka opražíme z oboch strán. Pridáme dva strúčiky pretlačeného cesnaku a oregano a preložíme do rúry, aby ostali teplé. Vo výpeku opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky, pridáme roztlačený zvyšok cesnaku, lyžicu medu, popražíme, pridáme sójovú omáčku a trochu podusíme. Po vypnutí pridáme hrozno prekrojené na polovicu. Podávame so zemiakovou kašou, najlepšie batatovou.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame