Tento týždeň vám ponúkame recepty spisovateľky Petry Nagyovej – Džerengovej. Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.
Kuracia pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola Petra Nagyová – Džerengová, ktorá dnes pripravovala kuraciu pečeň s hroznom a karamelizovanou cibuľovou omáčkou. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
SUROVINY:
- pol kila kuracej pečene
- šesť strúčikov cesnaku
- oregano
- mleté čierne korenie
- sójovú omáčku
- med
- maslo
- olivový olej
- soľ
- tri veľké červené cibule
- biele hrozno
POSTUP:
Nakrájanú a očistenú pečienku okoreníme a na masle sprudka opražíme z oboch strán. Pridáme dva strúčiky pretlačeného cesnaku a oregano a preložíme do rúry, aby ostali teplé. Vo výpeku opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky, pridáme roztlačený zvyšok cesnaku, lyžicu medu, popražíme, pridáme sójovú omáčku a trochu podusíme. Po vypnutí pridáme hrozno prekrojené na polovicu. Podávame so zemiakovou kašou, najlepšie batatovou.