Višňová polievka

Višňová polievka

Tento týždeň sa v Kulináriu vyberieme na Žitný ostrov, konkrétne do obce Brestovec v okrese Komárno, priamo do kuchyne Juliany Deákovej.

Oblasť Dolného Žitného ostrova je bohatá nielen na krásy prírody, ale aj na rozmanitosť miestnej kuchyne. Rozsiahle polia, domáce záhrady a skleníky, ale aj dvory plné hospodárskych zvierat oddávna boli pre domácich jednou veľkou špajzou.
Takže v kuchyni sa tu dá doslova čarovať

...a či už varíte podľa tradícií alebo podľa seba, ak pridáte ku kvalitným miestnym surovinám aj srdce, každé jedlo na tanieri chutí skvele.

Ako povedala Tatiane Šuškovej pani Juliana v tomto kraji žije odmalička a žije sa jej tu dobre:

Višňová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • 500 gramov višní
  • 1 liter vody
  • Podľa chuti krištáľový cukor 
  • Štipka soli
  • 1 celá škorica
  • Krémový pudingový prášok
  • Sladká smotana

Višne s vodou, so škoricou a cukrom necháme variť, krémový prášok rozmiešame v vodou, pridáme k višniam, hotovú polievku zjemníme so smotanou. Môžeme podávať teplé alebo studené.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame