Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Tento týždeň v Kulináriu budeme pripravovať recepty v rámci Letnej edície Zimného festivalu jedla, podujatia, ktoré má po pandémii opäť prilákať návštevníkov na gurmánske jedlo. Organizuje ho už po siedmy rok známy reštauračný bedeker Gurmán na Slovensku a tento rok svoje zážitkové festivalové menu ponúka 23 reštaurácií z celého Slovenska.

O recepty do Kulinária požiadala Tatiana Šušková aj zakladateľa konceptu Radoslava Nackina a prekvapilo ju, že v čase, keď kuchárske knihy strieda internet prišiel na  stretnutie so zápisníkom plným receptov.

Zapekaný baklažán Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chute slovenských reštaurácií si môžete až do 18. júla vychutnať na Letnej edícii Zimného festivalu jedla vo všetkých regiónoch Slovenska. A ak nám na facebook Rádia Regina Západ pod recept Kulinária napíšete podľa čoho hodnotíte kvalitu reštaurácií, na začiatku budúceho týždňa tri originálne odpovede odmeníme festivalovým balíčkom.  
 
A poďme si zrekapitulovať ten dnešný recept :

Na zapekaný baklažán potrebujeme:

  • baklažán
  • šampiňóny
  • vajíčko
  • syr
  • oregano alebo petržlenovú vňať
  • olej
  • soľ
  • korenie

Pri mäsitej verzii môžeme použiť nakrájanú klobásu spenenú na cibuľke alebo akékoľvek mleté mäso, spenené na cibuľke.       

Postup:

Baklažán si rozrežeme pozdĺžne na dve polovice, vydlabané vnútro nakrájame na drobné kocky. Na drobno nakrájame aj cibuľu a šampiňóny. Cibuľku speníme do zlatista, pridáme šampiňóny, baklažánovú dužinu, ochutíme soľou, korením. Všetko opečieme do mäkka, pridáme vajíčko, zmesou naplníme pripravený baklažán, na povrch nastrúhame syr. Zapekáme pri teplote 180 stupňov Celzia po dobu 20 minút a 5 minút zapečieme pod grilom.  

Zajtra si s Radoslavom Nackinom pripravíme sladké lievance.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame