Šišky, ktoré sú dobré aj na druhý deň

Šišky, ktoré sú dobré aj na druhý deň

Šéfkuchárkou aktuálneho týždňa je Helena Prčeková z Plavých Vozokán v okrese Levice. Spolu s ňou recepty vyberá Michal Herceg.

Šišky, ktoré sú dobré aj na druhý deň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na šišky, ktoré sú chutné aj na druhý deň, potrebujeme: 75 dg polohrubej múky, 1 lyžičku soli, 3 dg droždia, 0,5 l mlieka, 5 žĺtkov, 4 dg rozpusteného masla, 2 veľké lyžice rumu a 3 dg cukru.

Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na prst a vykrajujeme z neho šišky, ktoré pečieme na oleji. Na upečené šišky dáme do stredu lekvár a posypeme ich vanilkovým cukrom.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame