Sme v Plavých Vozokanoch v kuchyni Heleny Prčekovej. S Michalom Hercegom.
Karé na hubách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 kg karé, 250 g čerstvých húb, 5 dcl zeleninového vývaru, 2 dcl smotany na varenie, 1 väčšia cibuľa, 1 polievková lyžica horčice, olej, soľ, mleté čierne korenie.
Karé si nakrájame, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme k nej pripravené karé a prudko opečieme z oboch strán. Pridáme nakrájané huby a podlejeme zeleninovým vývarom. Mäso s hubami dusíme do mäkka. Nakoniewc rozmiešame v smotane múku s horčicou. Touto zmesou podlejeme mäso a dusíme ešte desať minút. Podávame s knedľou.