Tento týždeň varíme v Kulináriu podľa receptov prvej reštaurácie na Slovensku, kde si návštevník jedlo na ktoré má chuť uvarí vlastne sám... Nestojí však za sporákom tak dlho ako doma... Vyberie si recept, dostane predpripavené suroviny, postupuje podľa videonávodu na tablete a do tridsiatich minút si môže s priateľmi na ňom pochutnávať. Tatianu Šuškovú teda zaujímalo načo je takejto reštaurácii šéfkuchár.
Robert Kith tu však má dôležitú úlohu.
Cesnaková polievka v chlebe s parmezánom a slaninou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na cesnakovú polievku v chlebe s parmezánom a slaninou, ktorej príprava trvá približne 25 minút potrebujeme:
- 1 bochník menšieho chleba
- Pol declitra sladkej smotany
- 2 decilitre Zeleninový vývar
- 10 gramov masla
- 1 gram citrónového korenia
- 10 gramov cesnaku
- 25-30 gramov pečeného cesnaku
- 40 gramov cibule
- 20 gramov slaniny
- 15 gramov parmezán
- Tymián
- Pažítku
Postup:
Odrežme špičku chleba, striedku vydlabeme, vnútro chleba si posypeme parmezánom, vložíme doňho tymián, dáme zapiecť do rúry na 8-15 minút na približne 200 stupňov Celzia. Na panvicu dáme opiecť jeden plátok slaniny, keď sa opečie ho vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľku a cesnak. Opečieme, pridáme cesnak, ktorý sme predtým upiekli v rúre, všetko zalejeme zeleninovým vývarom, prehrejme a stiahneme z plameňa. Zmes premiestnime z panvice do nádoby a rozmixujeme, pridáme smotanu. Z rúry vyberieme zapečený chrumkavý chlebík, nalejeme doň hotovú polievku a ozdobíme slaninkou a pažítkou a tymiánom.