Tento týždeň pripravujeme recepty z celého sveta, ale aj také, ktorými môžeme svet obohatiť my Slováci. Pokračuje Michal Herceg.
Slovenský šalát s vajíčkom a syrom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujem recept na prípravu jarného resp. slovenského šalátu. Pripravíme si:
- 1 zväzok mladej cibuľky
- 1 zväzok červenej redkvičky
- 1 hlávkový šalát
Cibuľku a redkvičku nakrájame na drobno, šalát natrháme do veľkej misy. Trochu posolíme a zalejeme šťavou z polovice limetky alebo citróna. Uvaríme na tvrdo 2 vajíčka. Nakrájame ich na kocky spolu s 10 dg tvrdého syra. Vajíčka a syr primiešame do zeleniny. Pridáme malý biely jogurt, veľkú lyžicu tatarskej omáčky alebo majonézy a dochutíme nakrájaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou. Všetko vymiešame, misku zakryjeme potravinovou fóliou, dáme na 2 hodiny do chladničky. Podávame k mäsu alebo s bagetou či chlebom.