Ovsené lievance s hráškom

Ovsené lievance s hráškom

Tento týždeň varíme v Kulináriu s Tatianou Šuškovou a Katarínou Medveďovou Ovečkovou rýchlo a chutne a nabádame vás, aby ste k príprave jednoduchých receptov pozvali aj deti...
Ak si totiž jedlo samé pripravia, nielen že im viac chutí, ale sa o ňom aj viac dozvedia, možno ich varenie v kuchyni začne aj baviť a vy ich nebudete musieť až do dospelosti „obskakovať“, ale rady to spravia za vás...

Lektorka varenia Katarína Medveďová Ovečková najskôr o tom, aké suroviny by na rýchle recepty v našej kuchyni nemali chýbať.

Ovsené lievance s hráškom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešná rekapitulácia:

Ovsené lievance s hráškom sú dobrý tip na rýchle, zdravé, ale veľmi chutné a neokukané jedlo. Chutia malým aj veľkým. Deťom k ním môžete povoliť kečup, alebo ich napr. jogurtový dip.

Ovsené lievance sú dobrý tip na zdravé a zároveň chutné jedlo.

Lievance:
•    1/2 šálky múky
•    1/2 šálky vločiek
•    1 vajce, trochu soli
•    1 PL jogurt / smotana
•    1 ČL soli 


Dip:
•    tvaroh / jogurt / Skyr
•    olivový olej
•    soľ, pažítka


Príprava:
1.    Z múky, vločiek, vajíčka a soli pripravíme cesto.
2.    Do cesta primiešame 1 šálku mrazeného hrášok. Necháme chvíľu postáť.
3.    Lyžičkou naberáme cesto a smažíme po 4 malých lievancoch.
4.    Lievance vyberáme vidličkou na tanier s papierom, alebo servítkou.
5.    Podávame s dipom z jogurtu / smotany / tvarohu, oleja, soli a na jemno nasekanej pažítky.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame