Vďaka Zuzane Žákovej to v našich kuchyniach môže každý deň rozvoniavať trochu inak. Michala Hercega z jej sladkých receptov zaujal aj jablkový fit koláč.
Jablkový fit koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 5 lyžíc medu (alebo kokosového cukru)
- 150g mletých orechov (lieskové, alebo vlašské)
- 150g mletých mandlí
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
- 1 čajovú lyžičku citrónovej kôry (používam sušenú)
- 3 väčšie ošúpané jablká
- kúsky čokolády (horkej, alebo mliečnej)
Postup:
Vajcia vymiešame s medom (alebo cukrom). Pridáme vopred zmiešané suché ingrediencie. Nakoniec primiešame nahrubo nastrúhané jablká, z ktorých sme vytlačili prebytočnú šťavu. Do cesta môžeme okrem čokoládových kúskov pridať väčšie kúsky orechov, alebo sušené brusnice. Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie na 180 stupňov 30 minút. Potom koláč prikryjeme papierom na pečenie a dopečieme ešte 25 minút. Použila som malú formu 25x20 cm. Po vychladnutí môžeme koláč posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!