Tento týždeň pripravuje gastronomické lahôdky majiteľka odevnej firmy z Bratislavy, Viera Beniaková. V pondelok sme obedovali jarnú polievku, potom sme mali perkelt aj kuracie stehná so zemiakovou kašou - a dnes budeme servírovať rybu. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl...
Ryba na masle s pečenými zemiakmi
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Viera Beniaková z Bratislavy, ktorá dnes pripravovala rybu na masle s pečenými zemiakmi. Zopakujme si suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- Rybu čerstvú alebo mrazenú, celú alebo filé - to čo máte po ruke - množstvo podľa počtu ľudí, ktorí budú obedovať...
- Zemiaky
- Olivový olej
- Maslo
- Cesnak
- Mleté čierne korenie
- Soľ
POSTUP:
Na masle opečieme rybu z oboch strán, asi päť minút podľa hrúbky rybky, resp. ako je veľmi zamrazená, tú najprv omyjeme od zmrznutej vody a položíme na olej, keď pustí šťavu, otočíme a pridáme maslo, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, opečieme z oboch strán do chrumkava a je to.
Medzitým upečieme na teflóne zemiačiky ako prílohu, ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačky a to tak, že dáme pozdĺžne zemiak na polovicu a potom odkrajujeme mesiačiky, takto postupne pridávame zemiaky na panvicu, kde sme si najprv dali olivový olej. Trošku osolíme, posypeme rascou, zamiešame, opekáme, a keď pridáme vodu, prikryjeme, aby sa sparili. Opekáme asi 15 minút, treba ich ochutnať či sú už hotové, záleží to na type zemiakov.
Šalát podávame hlávkový, uhorkový, kapustový alebo miešaný, čo máte v dome. Dobrú chuť!