Jarný múčnik od starkej so žĺtkovou polevou

Jarný múčnik od starkej so žĺtkovou polevou

Máte chuť na niečo sladké? Napríklad jarný múčnik od starkej? Ak áno - vypočujte si chutný a ľahký recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s majiteľkou odevnej firmy z Bratislavy, Vierou Beniakovou...

Jarný múčnik od starkej so žĺtkovou polevou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Viera Beniaková z Bratislavy, ktorá dnes pripravovala jarný múčnik od starkej, so žĺtkovou polevou. Zopakujme si, čo budeme potrebovať na prípravu tohto koláča: 

Na cesto potrebujeme:

  • 28 dkg práškového cukru
  • 28 dkg maslo
  • 28 dkg mleté orechy
  • 14 dkg polohrubej múky
  • Prášok do pečiva – polovicu vrecka 
  • 6 vajec – osve bielok


POSTUP:

Vymiešame maslo s cukrom, primerane, netreba do peny, pridáme orechy a múku s práškom do pečiva. Premiešame a napokon pridáme tuhý sneh z bielkov – pomaly a opatrne primiešame k zmesi, rozotrieme na plech, malo by to byť hladko a rovno – najlepšie použiť lopatku na roztieranie, vlastne dáte koláču konečnú formu.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Po uplynutí času zisťujeme, či je cesto hotové pichnutím špáradla do cesta, ak je po vytiahnutí suché, vyberieme cesto z rúry.

Medzičasom si pripravíme polevu, to musíte mať hneď po vybratí z rúry, aby ste mohli zákusok poliať polevou, ktorá sa aplikuje na horúce cesto.

Jednoduchá poleva:
6 žĺtkov + 25 dkg práškového cukru vymiešame do hladka, mixovať netreba.
Koláč sme poliali polevou a roztiahli stierkou – POZOR schne to rýchlo, treba pracovať šikovne, aby ste mali polevu hladkú, ak nie, nič sa nedeje, na chuti to neuberie, len na efekte.

Všetkým želám dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame