Možno si aj vy niekedy kladiete otázku, čo uvariť. Máte pocit, že sa dookola točíte okolo tých istých jedál. Čo tak pripraviť ukrajinskú špecialitu, lenivé holúbky. Viera Horáková ich varila spolu s Ľubou Daubnerovou. Pripravuje ich často?
Lenivé holúbky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na holúbky budete potrebovať:
- čerstvú kapustu
- mrkvu
- ryžu
- mleté mäso
- cibuľku
- olej
- soľ
- korenie
Postup:
Mleté mäso orestujeme na cibuľke, kapustu a mrkvu nastrúhame, ryžu opláchneme.
Orestované mäso uložíme do panvice, zasypeme ryžou, nato uložíme kapustu, mrkvu a takto vrstvíme. Zalejeme vývarom, alebo vodou, osolíme, okoreníme a dusíme asi 35 minút.
Zajtra si pripravíme partizánsku kašu
Autor: Viera Horáková