Rizoto s cviklou a kuracím mäsom alebo kozím syrom. To je recept, ktorý nám dnes pripraví šéfkuchár jednej z bratislavských reštaurácií Miloslav Pabiš. Oslovila ho Mária Babinská.
Rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- carnaroli ryža 200g
- olivový olej 50ml
- biele víno 100g
- cibuľa 50g
- zelerovú vňať sedano
- stopkový zeler 50g
- parmezán 50g
- Maslo 50g
- pečená cvikla 100g
- kuracie mäso 100g
- kozí syr
Postup:
Na olivovom oleji si veľmi krátko orestujeme cibuľu, zelerovú vňať a cesnak, len do sklovita, potom pridáme ryžu, podlievame bielym vínom a potom podlievame horúcim kuracím alebo zeleninovým vývarom. A samozrejme miešame. Keď je takmer uvarená ryža, tak tam dáme rozmixovanú pečenú cviklu, ktorá dodá peknú červenú farbu. Na vrch sa hodí nastrúhaný parmezán a pár kvapiek citrónu. A kuracie mäso si prichystáme samostatne, prípadne opečieme kozí syr.
Zajtra si pripravíme tortilový wrap s kuracím mäsom.