Pečie celé Slovensko 2. séria
Pečie celé Slovensko 2. séria

Wrap s dusenou zeleninou

Wrap s dusenou zeleninou

Dusenie, pečenie a varenie - tieto postupy sú zdravšie ako vyprážanie. Michaela  Makovínyová, ktorá dodržiavala zo zdravotných dôvodov niekoľko diét, skúšala recepty, ktoré nezaťažia a zasýtia. Dnes nám spolu s Beátou Repíkovou ponúknu wrap s dusenou zeleninou.

Wrap s dusenou zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jeden wrap / na jednu zemiakovú placku/

potrebujeme:

  • 4-5 stredne veľkých zemiakov.


Plnka:
 

  • 1 menšia cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 250g šampiňónov
  • ½ ČL morskej soli - voliteľné
  • ¼ ČL čierneho korenia v BIO kvalite
  • ¼ ČL kajenskej papriky alebo čili korenia
  • 1 šálka baby špenátu


Na potretie placky:

  • paradajkovú pastu 100% bez prísad


Postup:

Zemiaky ošúpeme a udusíme v pare, cca 15-20 minút. Po udusení necháme zemiaky vychladnúť. Cibuľu nakrájame na pásiky, šampiňóny a cuketu na tenké kolieska, papriku na slížiky. Na vode si osmažíme cibuľu, keď bude cibuľa mäkká pridáme k nej šampiňóny, cuketu a papriku. Všetko spolu smažíme, ak sa nám zelenina lepí, pridáme vodu. Zeleninu si osolíme, okoreníme a pridáme čili. Zeleninu podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ nie je mäkká. Vychladnuté zemiaky si nastrúhame na tenkom strúhadle a na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvarujeme obdĺžnik – tak aby sa nám to dobre rolovalo.
Placku pečieme na 180°C po dobu 15-20 minút v strede pečenia je dobré placku obrátiť.
Keď je placka upečená vyberieme ju z rúry a potrieme paradajkovou pastou, na jednu stranu pridáme dusenú zeleninu a na vrch zeleniny baby špenát a zrolujeme do wrapu.
Podávame so šalátom z listovej zeleniny a s 2 strúčikmi cesnaku.

Zajtra si pripravíme cestoviny s cuketovou omáčkou. 



Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame