Hovorí sa, že aj v pekle môžu byť raz za čas hody...
A pokiaľ sa vám tento týždeň pokúšala Tatiana Šušková prostredníctvom kuchyne foodblogerov Mareka Trúchleho a Sone Žilčayovej ponúknuť zdravé letné a ľahké recepty, dnes urobíme výnimku a doprajeme si tak trochu kalorickú bombu v podobe domáceho hamburgeru. Veď aj takéto rýchle občerstvenie patrí, najmä pri vode a na výletoch, k letu.
Ale najskôr si zhodnoťme, ako chutilo na pikniku na ihrisku menu v podobe cvikovej nátierky, čerešňovej a hráškovej polievky, mäsových guliek s paradajkovou omáčkou a vanilkového krému, ktorých recepty sme vám ponúkali aj tento týždeň v našom Kulináriu:
Domáci hamburger Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
My ale diétovať nebudeme, pretože aj budúci týždeň nás čaká Kulinárium – tentokrát vás zavedieme do nefalšovanej poľnej kuchyne. A ešte vám dlhujeme recept na domáci hamburger
Potrebujeme: 0,5 kg mletého hovädzieho, 0,5 kg mletého bravčového, cibuľu, koriander, rajčinový pretlak, horčicu, worchester, chili papriku, strúhanku, slaninu, čierne korenie, soľ.
Postup: Vo veľkej mise si zmiešane mäso, pridáme asi polovicu najemno nakrájanej cibule, 2 polievkové lyžice horčice, rajčinového pretlaku. Najemno si nakrájme menší zväzok koriandrových listov a zamiešame ich do masy spolu s nakrájanou chili papričkou, soľou, korením, štyrmi polievkovými lyžicami strúhanky a worchesterovou omáčkou.
Mäso nechajte asi 30 minút odstáť mimo chladničky, aby bolo izbovej teploty, čo nám zaručí rovnomerné prepečenie. Mäso masírujte a utláčajte, aby sa vôbec nerozpadalo. Mäso si vytvarujte na veľkosť, akú potrebujete, hrúbka by mala byť okolo 1 cm. Stačí 2 – 3 minúty z každej strany.