Tento týždeň grilujeme a v tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcich minútach. Na dnešný recept bol zvedavý aj Miroslav Würfl. Podrobnosti mu povedal šéfkuchár jedného bratislavského hotela Michal Hečko.
Grilovaná zelenina
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na grilovanú zeleninu s uhorkovou salsou s mätou a baklažánovým pyré budeme potrebovať takéto suroviny: cuketu, papriky rôznych farieb, baklažán, špargľu, paradajky, uhorku, cibuľu, mätu, soľ, korenie, olivový olej, tymián, cesnak.
Postup: Zeleninu si nakrájame - cuketu na približne 0,5 cm široké plátky, papriky na hrubšie kusy, zo špargle necháme len vrchnú dužinatú časť a veľké mäsité paradajky si pripravíme tiež na širšie plátky. Zeleninu si „nadrezujeme" troškou olivového oleja, osolíme, okoreníme, môžeme to skrášliť čerstvým tymiánom, nasekaným cesnakom, dobre premiešame a necháme odstáť asi 4 hodiny v chladničke.
Salsu si pripravíme tak, že uhorku rozkrojíme po dĺžke, vyberieme zo stredu jadierka, nakrájame ju na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú mätu a väčšiu lyžičku jogurtu, ktorý obalí uhorku...
Aj baklažán rozkrojíme po dĺžke, vyberieme stred, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, obidve polovičky spojíme dohromady, zabalíme do alobalu a dáme na gril alebo do pahreby. Po 30 minútach vyškriabeme stred - pekne naservírujeme na tanier a jedlo môžeme podávať.