Medzinárodný projekt podunajských krajín

Medzinárodný projekt podunajských krajín

V rámci Dunajského nadnárodného programu už rok realizuje Slovenská technická univerzita v Bratislave projekt DANUrB čiže DANube Urban Brand. Ide o vytváranie regionálnej siete prostredníctvom cestovného ruchu a vzdelávania. Hlavným cieľom tohto projektu financovaného Európskou úniou je vytvoriť komplexnú priestorovo kultúrnu sieť - Dunajskú kultúrnu promenádu, ktorá bude integrovať všetky komunity pozdĺž rieky do jednej turistickej destinácie. Mária Babinská sa najskôr zhovárala s dekankou Fakulty architektúry Ľubicou Vitkovou.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  

DANUrB  je medzinárodný projekt, na jeho realizácii sa podieľa 7 univerzít, okrem toho sú tam zapojené neziskové organizácie, miestne či mestské samosprávy, ale aj výskumné inštitúcie a spoločnosti zaoberajúce sa turizmom. Aj Slovensko je súčasťou tohto výskumného projektu, ktorý sa začal v januári minulého roka a potrvá do júna budúceho roka. Slovenská technická univerzita, konkrétne Fakulta architektúry, je teda už rok súčasťou medzinárodného tímu. Mária Babinská opäť oslovila profesora Pavla Gregora.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Architektonické pamiatky, tradície, zvyky, charakteristické jedlá, umenie..., to všetko vytvára  komplexný a zároveň špecifický “ genius loci” daného miesta. A práve indentifikovanie takýchto hodnôt, podpora a rozvoj Dunajského regiónu ako atraktívnej turistickej destinácie je cieľom výskumného medzinárodného projektu DANUrB. Potrvá do júna budúceho roka.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame