Výnimočné budovy v bývalom kráľovskom meste Bátovce

Výnimočné budovy v bývalom kráľovskom meste Bátovce

Správne nasvietenie, pohľad z odvrátenej strany, nočná atmosféra. Vďaka tomuto všetkému sa v Bátovciach podarilo upriamiť pozornosť ľudí na budovy, okolo ktorých denne prechádzajú a ich krásu či hodnotu už veľmi nevnímajú. Michal a Iveta Ditteovci z divadla Pôtoň a ďalší umelci pozvali návštevníkov na nočné potulky Bátovcami. Michal Herceg tam prišiel cez deň a navyše v daždi, takže potulky budú len pomyselné, ale aj tak určite zaujímavé. Začíname pri bátovskej kúrii nazývanej aj Schneideriana. 

Výnimočné budovy v bývalom kráľovskom meste Bátovce - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uplynulý víkend bol v Bátovciach neďaleko Levíc výročný jarmok s remeselníkmi a folklórnymi súbormi. Ak ste ho aj nestihli, navštíviť Bátovce sa stále oplatí. Michal Herceg vás teraz prevedie tamojšími zaujímavosťami. Pri prvej z nich sa pristavil v rozprávaní s Marianou Bernátovou z miestneho klubu seniorov.

Výnimočné budovy v bývalom kráľovskom meste Bátovce - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak čo, navštívite niekedy Bátovce? Ak hľadáte príležitosť, pozrite si napríklad program jedinečného divadla Pôtoň, ktoré si za svoje sídlo vybralo práve túto obec v blízkosti Levíc.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame