Koučka Teri Nicole Rodriguez na trnavských športoviskách

Koučka Teri Nicole Rodriguez na trnavských športoviskách

Pol roka bude pilotne pôsobiť na trnavských školách, v kluboch a na športoviskách americká športová trénerka Teri Nicole Rodriguez. Aj keď sa mnohí začudovane pýtali, čo môže robiť v malom meste – Trnava má v pláne veľký projekt rozvoja telesnej kultúry na školách a v mestských športových kluboch. Keďže projekt má zatiaľ pilotnú podobu – Nicole sa presťahovala na pol roka do Trnavy. Martinovi Jurčovi o tomto projekte povedali viac: člen tímu a tréner Radovan Nerent a viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská.

Koučka Teri Nicole Rodriguez na trnavských športoviskách I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o americkej športovej trénerke Teri Nicole Rodriguez. Na pol roka sa presťahovala do Trnavy, aby ako profesionálna koučka vychovávala učiteľov telesnej výchovy, trénerov mestských športových klubov a aby rozšírila prístup učiteľov k telesnej výchove. Celý projekt zastrešila trnavská samospráva.

Nie všetkým sa však takýto spôsob výberu koučky pozdáva. Napríklad prečo mesto zaplatí na tieto školenia učiteľov telesnej výchovy základných škôl, prípravu manuálu a spoluprácu so športovými klubmi, ktoré sú napojené na mestský grantový systém Pokračuje Martin Jurčo.

Koučka Teri Nicole Rodriguez na trnavských športoviskách II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O ďalších aktivitách v projekte rozvoja telesnej kultúrny v meste Trnava, ktorá vznikla zo spolupráce mesta a profesionálnej koučky Teri Nicole Rodriguez si povieme v Rádiu Regina viac – keď budú viditeľné výsledky. Teda po pol roku.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame