Aký má na nás vplyv oxid uhličitý?

Aký má na nás vplyv oxid uhličitý?

Bolesť hlavy, horšia koncentrácia. Možno si to ani neuvedomujeme, ale ak máme takéto pocity, môže mať na svedomí zvýšené množstvo oxidu uhličitého v danom priestore. Týka sa to nielen nás dospelých, ale aj našich detí v školách. Tie často zívajú, vyrušujú, jednoducho sa nesústredia na vyučovanie. Hodnoty CO2 sa však na Slovensku nekontrolujú. Prvou lastovičkou je snímač, ktorý nainštalovali v materskej škole Kolískova v Karlovej Vsi. Pokračuje Mária Babinská.  

Aký má na nás vplyv oxid uhličitý? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stále rezonuje téma oxid uhličitý a jeho koncentrácia v miestnostiach, kanceláriách, či v školských triedach. Už sme spomínali, že v bratislavskej  Karlovej Vsi v materskej škole Kolískova sa robili merania CO2, zajtra sa mesačné sledovanie skončí a budú sa údaje vyhodnocovať. Zisťovanie množstva oxidu uhličitého v školách je súčasťou európskeho projektu Odolné sídliská. Okrem toho sa hodnoty CO2 budú sledovať aj v základnej škole Alexandra Dubčeka. Mária Babinská oslovila riaditeľa Pavla Bernátha.

Aký má na nás vplyv oxid uhličitý? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte doplníme, že v Základnej škole Alexandra Dubčeka v Karlovej Vsi by mali začať s meraním CO2 v pondelok, 18. februára a potrvá mesiac do 18. marca.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame