Kto bude Učiteľ Slovenska 2019?

Kto bude Učiteľ Slovenska 2019?

Porota Národného ocenenia Učiteľ Slovenska 2019 už vybrala desiatich finalistov a netají sa tým, že vyberať toho naj učiteľa  bola aj v tomto druhom ročníku naozaj ťažká úloha. A porota už aj vie, kto získa učiteľského OSCARA. Slávnostný Gala večer bude 3. októbra a my vám v tomto týždni predstavíme 4 finalistov  z nášho regiónu. Najskôr sa Beáta Repíková porozprávala s koordinátorom ocenenia Učiteľ Slovenska Františka Cimermanom.

Kto bude Učiteľ Slovenska 2019? 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O niekoľko dní, presne 3. októbra, sa dozvieme, kto získa ocenenie Učiteľ Slovenska 2019.  Porota dostala 320  nominácií, zareagovalo však len 70 učiteľov. Pre pedagógov je zapojenie sa do Národného ocenenia Učiteľ Slovenska stále veľkou výzvou. A dnes už poznáme mená desiatich finalistov. My vám tento týždeň predstavíme tých z nášho regiónu, teda zo západného Slovenska. Viacuž Beáta Repíková.   

Kto bude Učiteľ Slovenska 2019? 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o národnom ocenení Učiteľ Slovenska. Ide o druhý ročník a opäť sa mohli do ankety prihlásiť samotní učitelia, alebo bol pedagóg nominovaný. Učitelia však nevedia o tom, kto ich nominoval, musia však na tento podnet reagovať. Urobil tak aj  Florián Danko - učiteľ elektrotechniky a odborných predmetov v Strednej odbornej škole informačných technológií v Bratislave. Beáte Repíkovej Florián Danko povedal, že byť  učiteľom bol jeho celoživotný sen a preto sa vzdal kariéry projektového manažéra.

Kto bude Učiteľ Slovenska 2019? 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dagmar Môťovská je učiteľkou  matematiky, informatiky a etickej výchovy v Súkromnej Základnej škole na Bajkalskej ulici v Bratislave. Aj ona sa rozhodla prihlásiť sa na základe  nominácie verejnosti  do Ocenenia Učiteľ Slovenska. Beáte Repíkovej Dagmar Môťošovská priznala to, s čím mnohí učitelia i finalisti súťaže súhlasia.  

Kto bude Učiteľ Slovenska 2019? 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme finalistom ocenenia Učiteľ Slovenska. Beáta Repíková oslovila  učiteľov z nášho regiónu a Marek Tóth  - učiteľ biológie a chémie zo ZŠ na Rozmarínovej ulici v Komárne k nám prišiel na rozhovor aj s domácou úlohou od žiakov. Až potom sa venoval atraktívnemu projektu na jeho vyučovacích hodinách.

Kto bude Učiteľ Slovenska 2019? 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj žiaci už vedia, že jeden z finalistov Ocenenia Učiteľ Slovenska, ktorý získa učiteľského Oskara bude reprezentovať Slovensko v celosvetovej súťaži v Dubaji. Kto si Ocenenie Učiteľ Slovenska odnesie, o tom už rozhodla odborná porota a my sa výsledky dozvieme 3.10. na  slávnostnom galavečere. A pripomeňme ešte na záver, že aj verejnosť si môže vybrať z desiatich finalistov „naj učiteľa". Hlasovanie o Cene verejnosti je otvorené do 30. 9.     




Autorka: Beáta Repíková; Foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame