Potomkovia štefánikovského rodu žijú a v Trnave

Potomkovia štefánikovského rodu žijú a v Trnave

Štefánik mal štyri sestry - Ľudmilu, Oľgu, Elenu a Marinku, štyroch bratov - Igora, Pavla, Ladislava a Kazimíra. Traja súrodenci sa nedožili dospelého veku - Fedor, Sergej a Mojmír. Rodina teda bola početná a rodostrom Štefánikovcov sa neustále rozrastal. V Trnave nájdeme aj prvú zo sôch Milana Rastislava Štefánika, ktorá vznikla v 20. rokoch. No rovnako tam nájdeme aj jeho vzdialených príbuzných. Aj keď dnes je príbuzenský vzťah už ťažké pomenovať. Martin Jurčo sa stretol s pani Violou Bronišovou. 

Potomkovia štefánikovského rodu žijú a v Trnave 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Violou Bronišovou a jej synom Martinom Bronišom z Trnavy sa rozprávame aj o ich príbuzenskom vzťahu s Milanom Rastislavom Štefánikom.

Aj keď od jeho smrti uplynulo už 101 rokov - silná rodinná tradícia udržiavania štefánikovských artefaktov a povedomie rodiny, tie zostali. A postupne si ich skladajú aj Bronišovci. V Trnave sa s nimi stretol Martin Jurčo.

Potomkovia štefánikovského rodu žijú a v Trnave 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoril potomkovia Milana Rastislava Štefánika - Viola Bronišová z Trnavy a jej syn Martin Broniš. Ak si nás zapnete zajtra po deviatej, po celý deň sa vám budeme hlásiť z Košarísk, z rodného Domu Milana Rastislava Štefánika.

Autor: Martin Jurčo; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame