Spomienka na zvukového majstra Z. Jedličku

Spomienka na zvukového majstra Z. Jedličku

Na budove na Kostolnej ulici v Bratislave nájdeme pamätnú tabuľu na provizórne rozhlasové vysielanie počas augustovej okupácie.  Rovnako sa v tejto budove nachádza aj pamätný mikrofón, do ktorého zneli slová v auguste 1968. Toto obdobie je spojené s osobnosťou Zdenka Jedličku, ktorý bol vtedy hlavným inžinierom Československého rozhlasu na Slovensku. Narodil sa 28. augusta v roku 1928 v Bratislave a zomrel v tomto meste pred 10. rokmi – 26. júna v roku 2011.

Ako povedal kedysi Zdenko Jedlička – práve pamätný mikrofón nebol nikdy poškvrnený normalizáciou. V  čase augustovej okupácie bol Zdenko Jedlička uznávaným odborníkom na akustiku a rozhlasovú techniku. Od prvej chvíle od obsadenia budovy okupačnými vojskami myslel na provizórne riešenie. Aj sa mu to podarilo. Pokračuje Martin Jurčo v rozhovore s jeho synom Zdenkom Jedličkom ml.

Spomienka na zvukového majstra Z. Jedličku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zdenko Jedlička hovoril o svojom otcovi, ktorý bol v čase augusta 1968  uznávaným odborníkom na akustiku a rozhlasovú techniku a hlavným inžinierom Čs. rozhlasu na Slovensku. S rozhlasom a jeho rozvojom spojil celý svoj život. Zdenko Jedlička sa narodil v auguste 1927 v Bratislave a zomrel v tomto meste pred desiatimi rokmi.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame