Spomienka na herca Františka Zvaríka

Spomienka na herca Františka Zvaríka

Dnes si pripomenieme výraznú hereckú osobnosť – divadelného, filmového televízneho i rozhlasového herca, navyše i speváka Františka Zvaríka. Narodil sa  17. júla v roku 1921 vo Vrútkach a zomrel v lete v roku 2008 v Bratislave. Bol neuveriteľných 57 sezón v Činohre Slovenského národného divadla v Bratislave.

Okrem štúdia herectva navštevoval aj súkromné hodiny spevu, vďaka čomu sa dostal k opere. Od roku 1940 bol členom Činohry SND, začínal menšími úlohami. O štyri roky neskôr ho zlákala úloha Murára v opere Tajomstvo. Tak sa na podnet divadla stal na vyše desať rokov členom operného súboru našej prvej scény. V spomienke na Františka Zvaríka pokračuje Martin Jurčo.

Spomienka na herca Františka Zvaríka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomínali sme na herca a speváka Františka Zvaríka, ktorý okrem hereckých úloh je aj autorom dvoch spomienkových kníh: Pierot s puškou a Pierot bez pušky. Navyše, pred 40 rokmi vyšla vo vydavateľstve Opus aj úspešná LP platňa František Zvarík spieva slovenské ľudové piesne. Tento úspešný herec František Zvarík sa narodil pred sto rokmi – 17. júla v roku 1921 a zomrel v roku 2008 v Bratislave.

Autor: Martin Jurčo, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame